Salı, Kasım 28, 2023
spot_img

Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Saçlarının dış görünüşünden dolayı rahatsızlık duyan hatta psikolojik buhranlar bile yaşayan kişilerin kurtarıcısı olan saç ekim işlemi çok hassas bir dönemi oluşturmaktadır. Eğer gerçekten işin ehli ve sanatçı dediğiniz kişilere yaptırdıysanız bu işlemi, iyi bir Saç Ekim Merkezi seçmiş ve oradan da mutlu ayrılmışsınızdır.

Tabi bu mutluluk sadece o anla sınırlı kalmamalı; kalıcılığını, göstermesi gerektiği süreçte ortaya koymalıdır. Çoğu kişi bu operasyondan sonra büyük umutlarla eve döner ancak; ekilen saçların tutunmadığını gören, çiziklerle ve geçmeyen izlerle karşılaşan hastalar da yok değildir. O yüzden saç ekimi yapacak ekip profesyonel ve deneyimli olmalıdır.
Saç ekimi uzman kişiler tarafından gerçekleştirildikten sonra, sizi evinize uğurlamadan önce yeni saçınızın bakımıyla alakalı belli bilgiler aktarırlar. İyi sonuç almak için bunlar kesinlikle uygulanmalıdır ve hiçbir aşamanın atlanmaması gerekmektedir. Saç ekimi sonrasını üç aşamaya ayırmak mümkün. Bunlar ekilen saçların tutunduğu dönem, saçların kendini döküp tekrar filizlendiği dönem ve saç mezoterapisidir.

  1. Ekilen Saçların Başarıyla Tutunması:

Saç ekim işlemi gerçekleştikten sonra uzmanlar ilk üç gün saçların yıkanmaması konusunda hastayı uyarmaktadırlar. Banyo işlemi üç günü atlattıktan sonra gerçekleştirilmelidir. İlk on günlük süreçte uygulanması gereken bazı noktaları sıralayalım,

  • Stresten ve ağır işlerden uzak durulmalı
  • Uyku esnasında saç ekimi yapılan bölge ile yastık direkt temas ettirilmemeli,
  • Kafa derisinin nefes almasını engelleyecek aksesuarlar takılmamalı,
  • Doktor tavsiyesi dışındaki ilaç ve şampuanlar kullanılmamalı,
  • Duman ve is barındıran ortamlardan kaçınılmalıdır.
  • Saç kurutma makinesi kullanmamaya özen gösterilmeli, çok gerekliyse birinci kademede kullanılmalıdır.
  • Başa denk gelecek darbelerden uzak durulmalıdır.
  • Tütün ve alkol gibi ürünleri tüketmekten kaçınılmalıdır.
  • Uzman onaylayana kadar saç spreyi, briyantin ya da jöle gibi ürünler kullanılmamalıdır.
  • İlk hafta deride kabuklaşma olması muhtemeldir ancak; uzun süreli olarak bu durum gözlenirse hemen hekime başvurulmalıdır.
  1. Ekilen Saçların Yeniden Çıkması:

Sabırlı davranılması gereken en önemli süreç, ekilen saçların yeniden çıkmaya başlamasının beklendiği süreçtir. İlk on günlük süreç ardından şimdi hastayı altı aylık bir dönem beklemektedir. Ekilen saçlar ilk üç ya da dördüncü haftada dökülmeye başlayacaktır.

Yerine gelecek olan saçların gürleşmesi belli bir zaman alacağından sabırsız davranılmamalıdır. Bu süreçte de uygulanması gereken bazı noktalar bulunmaktadır.
– Havuz ya da denize girmekten kaçınılmalı,
– Saç şekillendirici ürünler ekim yapılan bölge ile temas ettirilmemeli,
– Kurutma makinesi ya da saç maşası gibi ürünler deriye zarar vereceğinden kaçınılmalı,
– Tazyikli suyla duş almamaya özen gösterilmeli,
– Kuaföre gidildiğinde ustura, makine gibi aletlerden uzak durulmalıdır.
– Saç yıkanırken saç derisine özenli davranılmalı, hekimin uygun gördüğü şampuan saça yumuşak hareketlerle uygulanmalıdır.

  1. Saç Mezoterapisi:

Mezoterapi, belli vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin karışım halinde,  mikro enjeksiyon metodu kullanılarak vücuttaki hastalıklı bölgeye (derinin orta tabakasına) bölgesel olarak enjekte edildiği bir yöntemdir. İşlem yaklaşık olarak on iki seansta biter. Yedinci ve sekizinci seanstan itibaren saçların gürleşmeye başladığı gözlemlenmiştir.

Uygulanışı:
Saç mezoterapisinde saçın ihtiyaç duyduğu vitaminler ve mineraller mikro enjeksiyon yardımıyla aynı zamanda masaj uygulaması da yapılarak saç köklerine enjekte edilir. Böylece saçın kökü güçlendirilir ve kısa sürede gürleşmesi için yardım edilmiş olur. Mezoterapi uygulaması, etkisini ekim işleminden itibaren iki, üç yıl kadar korur. Fakat bu süreçte işlem tekrar uygulanırsa başarıyla gerçekleşen ekim işlemi bu metotla daha da desteklenmiş olur.

 

Popüler İlgili Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Güncel İlgili Yazılar