Taşıt kredisi gecikirse ne olur , taşıt kredisi ödemeleri gecikirse ne olur , taşıt kredesi banka araca el koyabilirmi , taşıt kredisi gecikti ne olacak bu soruların cevabı bu başlık altında sizler için derledik.
Konumuza geçmeden önce taşıt kredisinin ne olduğunu ve hangi özelliklere sahip olduğunu açıklamak yararlı olacaktır. Taşıt kredisi, bankalar tarafından sunulan ve sıfır ya da ikinci el taşıt almaya olanak sağlayan kredi türüdür. Genellikle 12/24/36/48 ay vadelerle sunulan taşıt kredileri günümüzde birçok kimse tarafından kullanılan bir kredi türüdür. Bundan dolayı bazen kredi ödemelerinde yaşanabilecek gecikme durumlarında yapılması gerekenlerin açıklanması yararlı olacaktır. Bu kapsamda yapılacak açıklamaları dikkatli bir şekilde okuyarak bu konuda sorun yaşamayacaksınız.
Taşıt kredisini ödeyemezsek ne olur yazımız kapsamında taşıt kredisi ödemelerinin aksaması durumunda ne gibi işlemlerin gerçekleşebileceğini açıklayarak sizlere yardımcı olacağız. Öncelikle belirtmek gerekir ki dünya hali bazen borçların artmasından ötürü bazı ödemelerin yapılamaması ya da geciktirilmesi söz konusu olabilmektedir. Bundan dolayı bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. Öncelikle insanların kafalarında yer alan kredi ödemeleri gecikirse ya da hiç yapılamazsa banka taşıta el koyar mı? Bu konuda yasal olarak hangi maddeler öne çıkmaktadır. Bu konuları da açıklığa kavuşturmak konunun anlaşılırlığı açısından oldukça önemlidir.
Bankalardan kredi alma konusunda öncelikle bilinmesi gereken bankaların skorlama sistemine göre kredi vermeleridir. Bu da Kredi Kayıt Bürosu’ndan (KKB) alınan veriler ve başvuru sahibinin gelir – gider durumu göz önüne alınmaktadır. Konumuzu bir örnekle açıklamaya devam edelim. Örneğin bir kimse bankadan taşıt kredisi aldı ve ilerleyen aylarda yaşadığı ekonomik sıkıntılar yüzünden ödemelerinde sorunlar yaşadı. Bu durumda banka öncelikle müşterisine kredisini ödemesi için elinden gelen kolaylığı gösterecektir. Her ne kadar araçta rehin olsa da bankalar araçlara el koyma işlemini gerçekleştirmekten ziyade paranın ödenmesine daha çok önem verirler.
Taşıt kredisini ödeyemezsek ne olur konusunda bankalar 2 ay boyunca ödenmeyen bir kredi olursa, 3. ayda müşteriye ihtarname gönderirler ve konuyla ilgili olarak yasal işlemleri başlatırlar. Ayrıca konu Emniyet Müdürlüğü’ne de bildirilir ve araç trafikte ise el konulup bağlanır. Tabi ki yazımızda belirttiğimiz gibi hiçbir banka bu işlemleri gerçekleştirmek istemez. Bankadan alınan taşıt kredisinin ödemelerinin eksiksiz yapılması için uğraş verirler. Bunun için de hemen her yolu denemektedirler. Ancak işin sonunda krediler hala ödenmiyorsa artık bahsi geçen yasal işlemler başlatılır. Ve bu aşamadan sonra artık yapılacak pek işlem kalmayacaktır.