Pazartesi, Kasım 27, 2023
spot_img

Elmadağ Kayak Merkezi Hakkında Bilgi

Elmadağ Kayak Merkezi Nerdedir , Elmadağ Kayak Merkezine Nasıl Gidilir , Elmadağ Kayak Merkezine Yol Tarifi , Elmadağ Kayak Merkezi Etrafında Neler Var, Elmadağ Kayak Merkezinde Otel Var mı , Elmadağ Kayak Merkezi Kalacak Yer Varmı , Elmadağ Kayak Merkezi Kalacak Yerler , Elmadağ Kayak Merkezindeki Oteller

Elmadağ Kayak Merkezi

 Kış mevsimde herkesin tercih spor dallarından biri kayaktır. Bu kış aylarında tatil günlerinde gerek haftasonu tatilleri için planlar yapılır , çeşitli araştırmalar yapılır. Bizde sizler için ülkemizde bulunan kayak merkezleri ile ilgili bilgiler vermek için çeşitli araştırmalar yaparak en güzel , en doğru ve en güncel bilgileri sizlere vermek için çalıştık.Bugünkü yazımızda ise başkent Ankara’da bulunan Elmadağ Kayak Merkezi hakkında bilgiler vermek istiyoruz.

 

Elmadağ Kayak Merkezi Genel Bilgiler

Elmadağ Kayak Merkezi, Ankara’nın 17 kilometre güneydoğusunda, Elmadağ yamacının kuzey kısmına kurulmuş olan kayak merkezidir. Başkent ve çevresindeki iller için önemli kış turizmi noktalarından biri olan kayak merkezinde hafta sonlarınızı büyük bir keyifle geçirebilirsiniz. Şehre oldukça yakın olmasından dolayı şahsi aracınızla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kayak merkezinde sezon, genellikle Ocak ayının ilk haftasında başlayıp Mart ayına kadar devam eder. Pistlerin bulunduğu alanlar çayırlarla kaplı olup ağaç yoktur. Kayak merkezinde 720 kişi kapasiteli 548 metrelik bir adet teleski hizmet vermektedir ve pist uzunluğu ise 1 kilometredir. Kolay ve orta zorluk derecesi olarak ikiye ayrılan pistin çevresinde doğa yürüyüşüne de katılmanız mümkündür.  Kayak sezonu dışında da hem şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için hem de temiz hava için Ankaralı’ların uğrak yeri olan Elmadağ Kayak Merkezi’nde sevdiklerinizle keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Elmadağ Kayak Merkezi - 02

Karasal iklimin görüldüğü kayak merkezi, 1500 ile 1850 metre arasında bulunmaktadır. Ortalama kar kalınlığının 30 – 60 cm arasında değiştiği kayak merkezinde yaklaşık 4 ay boyunca kış sporları yapabilirsiniz. Geçtiğimiz kış döneminde yaklaşık 4.000 kişiyi ağırlayan kayak merkezinde deneyimli hocaların yanı sıra, kayak malzemeleri temin edebileceğiniz bölümler de hizmet veriyor.
Başkent Ankara ve çevre iller için önemli bir kayak merkezi olduğunu belirtsek de ülkemizdeki diğer kayak merkezlerine oranla daha geri kalmış diyebiliriz. Çünkü kayak alanlarında yer yer taşların bulunması ve telesiyejin yeterince rahat olmaması, ziyaretçilerin en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Eğer kayak merkezine gerekli özen gösterilmezse birkaç yıl içinde bu alanda yalnızca piknik yapmaya gelen ziyaretçilerin olacağını söyleyebiliriz. Herşeye rağmen yine de Ankara için önemli bir yere sahip.

Pist Hakkında Bilgiler: Kayak parkuru 650 metre uzunluğunda olup kısa ve dik konumdadır. Bundan dolayı özellikle aksiyon sevenler için son derece ideal bir pisttir. Alanda ağaç bulunmamakla birlikte pist, kolay ve orta zorluk derecesi olarak ikiye ayrılmıştır.

Taşıma İmkanları: Elmadağ Kayak Merkezi’nde 300 ve 650 metre uzunluğa sahip iki adet teleski bulunmaktadır. Uzun olan teleskinin taşıma kapasitesi ise saatte 720 kişidir.

 

Elmadağ Kayak Merkezi Konaklama ve Otel İmkanları

Kayak merkezinde; ODTÜ, Hacettepe, Ankara Üniversitesi ve Gençlik – Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olan kayak evleri bulunmaktadır. Bunun dışında bir adet otel ve 2 adet restoran da bulunmaktadır. 33 yatak kapasiteli Turban Otel’de; kapalı yüzme havuzu, sauna, diskotek ve restoran bulunmaktadır. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait teleski, kar üstü aracı ve kafeterya hizmet vermektedir.

  • White Tail Dağ Evi (0312 453 22 14)

 

Elmadağ Kayak Merkezi Nerede, Nasıl Gidilir?

Adres: Yakup Abdal Mah., İmrahor – Çankaya / Ankara

Nasıl Gidilir?: Ankara üzerinden gelecek olan ziyaretçiler; Çankaya bölgesinde TRT – Panora Alışveriş Merkezi önünden geçen çevre yoluna girdikten sonra Mamak istikametine doğru ilerlemeleri gerekmektedir. Bir müddet ilerledikten sonra vadi üstünde bulunan köprüyü geçip yaklaşık 500 metre sonra sağa dönerek (tabela da bulunmakta) bu istikamette ilerlemeye devam edebilirler.

 

Popüler İlgili Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Güncel İlgili Yazılar