Pazartesi, Kasım 27, 2023
spot_img

Akıllı Telefonun Şarj Ömrü ne şekilde Arttırılabilir?

Akıllı Telefonun Pil Ömrü ne şekilde Arttırılabilir?
Çağın ilerlemesiyle birlikte hızla gelişen teknolojinin eriştiği boyutlar, kişinin başını döndürecek derecelere erişti . bundan sonra her geçen yeni bir teknolojik vakasın veya yeni bir aletin icadı haberlerini alıyoruz. Bu gelişmelerin yaşanması ve hızla gelişen teknolojinin boyutlarının yükselmesi insan yaşamını kolaylaştırma ve pratiklik kazandırma hususlarında bir hayli güzel bir şey. doğal olarak ki hızla gelişen teknolojinin faydalarının olmasıyla birlikte sakıncalarının da olduğu atlanmaması lazım olan bir detay. fakat genel seviyede bakılınca, bu faydalar bizlere zamandan ve bir çok işten tutum sağlamaktadır.
Çağımızın en mühim teknolojik aletlerinden birisi de hiç kuşkusuz cep telefonları. fakat cep telefonlarının da yerini bundan sonra ‘’ android telefon ‘’ veya ‘’ zeki telefon ‘’ söylediğimiz telefonlar aldı. Bu telefonlar hem güzel duyu aynı zamanda işlevleri yardımıyla bizlere çok sayıda kolaylık sağlamaktadır. fakat ne yazık ki her teknolojik aletin avantajlarının beraberinde birkaç dezavantajı olduğu düşünülürse, android aletlerin dezavantajlarından bir tanesi, hiç kuşkusuz pil ömrüleri olurdu. Çünkü, zeki telefonların şarj ismi verilen pil ömürleri ne yazık ki çok uzun müddet idare edilebilecek türden değil.
Ancak teknolojide her bir şeyin bir çaresi olduğu söylenir. O vakit, bu problemin da bir çözümü mevcut mı? veya farklı bir sual olarak, zeki telefonun pil ömrü ne şekilde arttırılabilir? Bu problemin yanıtını vermeden önce, bir zeki telefonun şarjının ortalama kaç saat civarında tükendiği ve bu durumun sebep kaynaklandığından ifade edelim.
Akıllı Telefonun Pil Ömrü ne şekilde Arttırılabilir?
Akıllı Telefonun Pil Ömrü ne şekilde Arttırılabilir?
Akıllı Telefonların Pil Ömrü Ne Kadardır ve Pil Ömrünün Bitmesinin nedeni ne demektir? ➡
Akıllı telefonlarda yaşanmış olan en büyük sorunlardan birisi hiç kuşkusuz, pil ömrünün kısa müddet bünyesinde bitmesidir. Bir zeki telefonun şarjı, şayet telefon ile çok vakit harcanmamış ise 7- 8 saat veya bunun daha üzeri bir müddette bitmektedir. fakat gün bünyesinde, telefon ile zaman geçiren, oyun oynayan, aramalar yapan, mesajlaşan kişilerin şarjları 3- 4 saat bünyesinde tükenmektedir. üstelik bu müddet, yeni bir telefon alınmasının ardından geçen 1- 2 yıl akabinde daha da kısalıp ortalama 2-3 saate kadar düşmektedir.
Peki, şarj bitmesinin daha aslı şarjın bu kadar acele bitmesinin nedenleri nedir? Bu sual için ilk sıradaki cevap; telefonların bataryalarının vakit bünyesinde ömürlerinin azar azar dolmasıdır. Ömürleri dolmaya başlayan bataryalar, şarjın eskisinden daha az bir zamanda bitmesine sebep olur.
İkinci neden ise, telefonların arka planlarında uygulamaların hala çalışır vaziyette bırakılmasıdır. Bu da şarjın bitmesine en fazla sebep olan haller içinde yer alıyor.
Üçüncü olarak; telefonla uzun müddet yapılan aramalar veya mesajlaşmalar da şarjın acele bitmesi için en etkili nedenler arasındadır.
Dördüncü sırada ise, telefonda müzik dinlenmesi, video izlenmesi gibi şarjı en fazla tüketen uygulamalar yer alıyor.
Peki, zeki telefonun pil ömrü ne şekilde arttırabilir? Aşağıdaki husus başlığında, en fazla dört gözle beklenen sualler içinde bulunan zeki telefonun pil ömrü ne şekilde arttırılabilir suali için birtakım tavsiyeler yer almaktadır.
Akıllı Telefonların Pil Ömürleri ne şekilde Arttırılır? ?
➡ Öncelikle, şayet interneti kullanmıyorsanız, wi- fi yi veya hücresel veri paketinizi kapatabilirsiniz.
➡ İkinci adım olarak monitör parlaklığını olası olduğunca kısık seviyeye getirmeniz de şarjın daha uzun müddet dayanması için mühimdir.
➡ şayet mesajlaşıyorsanız, telefonunuzun titreşimini kapatabilir veya sesini kısabilirsiniz.
➡ monitör koruyucu olarak hareketli temalar kullanmak yerine, daha az renk çeşidi olan ve hareketsiz temaların kullanılması şarjın uzun müddet idare etmesindeki en mühim unsurlardan biridir.
➡ Cihazın arka planında çalışan uygulamalar da kesinlikle kapatılmalıdır.

Popüler İlgili Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Güncel İlgili Yazılar