Pazartesi, Kasım 27, 2023
spot_img

Amatör Denizci Ehliyeti Nasıl Alınır?

Amatör denizci ehliyeti ne şekilde alınır? Hobi olarak tekne kullanıyorsanız ve bu yüzden ehliyete sahip olmak talep ediyorsanız ulusal Eğitim Bakanlığının onayladığı denizcilik kursuna katılmanız gerekir. Bu kursta ortalama 60 saattik bir ders süreniz olacaktır. 60 saatlik eğitimin neticesinde bir sınava doğal tutulacaksınız. Sınava girip başarılı olduktan sonra Amatör Denizci Ehliyeti almaya hak kazanacaksınız.
Amatör denizci ehliyeti ne şekilde alınır? Amatör denizci ehliyetini aldıktan sonra 24 boyu 24 metreye varan özel tekneleri kullanabilirsiniz. ancak aklımdan çıkarmamalısınız ki amatör denizci ehliyeti yalnızca Türk Karasularında geçerlidir. Amatör denizci ehliyeti ne şekilde alınır? Amatör denizci ehliyetine sahip olduğunuzda 24 metreye varan özel tekneniz ile Türk karasularından yabancı karasulara geçiş yapamazsınız. Yabancı karasulara geçiş yapmak yasaktır.
Amatör denizci ehliyeti ne şekilde alınır? Amatör denizci ehliyetine sahip olduktan belli bir müddet sonra ehliyetin zamanı sona erer. Ehliyetin zamanı bittiğinde yine ehliyet almak için sınava girmenize gerek kalmamıştır. Ehliyeti yenilemek veya vaktini yükseltmek için lüzumlu olan belgeleri, Liman Başkanlığı’na sunmanız kafidir. belgeler sunulduktan sonra amatör denizci ehliyetinizi yine yenilemiş olmuş olursunuz.
Amatör denizci ehliyeti ne şekilde alınır? Amatör denizciler yalnızca özel tekneyi kullanabilirler. Denicilik kursunun ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca onaylanmış olması icap eder. 60 saat eğitim aldıktan sonra imtihanı başarılı bir halde bitiremezseniz yine sınava girme şansını yakalayabilirsiniz.
Amatör denizci ehliyeti ne şekilde alınır? Ehliyetinize yabancı sulara geçiş yaparsanız el hususlabilir. dolayısıyla Türk karasularından çıkmamalısınız. Denizde olmak dikkat ve itina icap ettirir. bir de sabırlı olmak da icap eder. Bu hususta kendinizi kafi gözlemlemeniz sınava katılmadan önce karar vermenizi kolaylaştırmaktadır. Amatör denizci ehliyeti kursu neticesinde, boyu en çok 24 m. olan tekneleri kullanabilirsiniz. Hobi olarak tekne kullanmayı talep eden şahıslar için cazip bir ehliyet çeşitidir. Amatör denizci ehliyeti ile özel teknenizi kullanabilirsiniz. Tekneyi ticari olarak çalıştırmayacağınızdan emin olmanız icap eder. lüzumlu ruhsatları yoksa ve teknenin bakımı yaptırılmadan denize açılmamalısınız. Kullandığınız teknenin lüzumlu bütün kontrollerini yaptırdıktan sonra denize açılmanız hem yasal aynı zamanda yaşamınız açısından önem taşır.

Popüler İlgili Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Güncel İlgili Yazılar