Pazartesi, Kasım 27, 2023
spot_img

Bankalar Dosya Masraflarını Geri Veriyor mu?

Son yıllarda pek çok kimse çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmek için banka kredileri çekmektedir. Bankalar da bu kredilerin yanı sıra dosya masrafı gibi çeşitli isimlerde masraflar almaktadır. Bu konuda gelen şikayetler neticesinde dosya masraflarının geri iade edilmesi gündeme geldi. Bu da kredi çeken kişilerin akıllarına bankalar dosya masrafını iade ediyor mu sorusunu getirdi. Birçok kimsenin çeşitli şekillerde bankalardan aldıkları kredilere dair masrafları geri almaya başlaması, tüm kredi çeken vatandaşlarımızı harekete geçirdi.

Kredi Dosya Masrafı Nasıl Alınır 2016

 

Bankalar dosya masrafını iade ediyor mu sorusuna hem hayır hem de evet diyebiliriz. Bu nasıl oluyor diye aklınıza gelmiştir mutlaka. Şöyle açıklayalım: Kişi  çektiği kredinin dosya masraflarını geri alabilmek için bankaya başvuruda bulunduğunda ret cevabı alacaktır. Önceleri bankadan alınan bu olumsuz cevapla birlikte Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda bulunmak gerekiyordu. Günümüzde ise artık banka ile muhatap olmadan doğrudan Tüketici Hakem Heyetine başvurmak yeterli olmaktadır. Tüketici Hakem Heyeti 2200 TL ve altındaki dosya masraflarını bankadan almaktadır. 2200 TL ve üzeri dosya masraflarında ise hukuk büroları aracılığıyla mahkemeye başvurmak gerekir.

Peki, Tüketici Hakem Heyeti veya mahkemelere yapılan başvuruların ardından bankalar dosya masrafını iadeediyor mu? Bu soruya ise kolaylıkla Evet, iade ediyor diyebiliriz. Peki bu işlem adım adım nasıl oluyor? Müşteriler bankadan çektikleri kredilerin dosya masraflarını nasıl alabiliyor? Tüm bu soruların cevaplarını ise şöyle vermeye çalışalım. İlk olarak hangi bankadan kredi çekilmişse o bankadan alınan dekontların olması gerekir. Bu dekontlarda önemli olan dosya masrafı alındığına ve miktarına dair bir ibaredir. Eğer böyle bir dekont ya da belge yoksa üzülmeye gerek yok. Bankaya başvuruda bulunarak kredi sözleşmesi dökümünü ya da tarafınızdan alınan masrafları içeren makbuzları isteyebilirsiniz. Üstelik bunu ücretsiz ve herhangi bir şubeden yapabilirsiniz. Tüm bu hazırlıkların ardından sıra dilekçe doldurarak Tüketici Hakem Heyeti’ne ya da Tüketici Mahkemesi’ne başvuruda bulunmaya gelecektir. Burada önemli olan 2200 TL barajıdır. Bu da sadece THH’ye mi yoksa TM’ye mi başvuru yapılacağı hususunda belirleyicidir. Bunun dışında başka bir fark yoktur. Sonuç itibarıyla bankalar kesmiş oldukları dosya masraflarını süreç sonunda geri iade etmektedir.

Popüler İlgili Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Güncel İlgili Yazılar