Pazar, Kasım 26, 2023
spot_img

2016 Yılı Hayvancılık Hibe Kredileri

Ticari etkinlik sektörü olarak ziraat ve hayvancılık sektörünü yeğleyen yurttaşlarımız için devlet destekli çok sayıda kredi imkânı sunulmaktadır. Faizli yada hibe biçiminde olan bu krediler direk devlet destekli olup gerek özel bankalar gerekse de devlet bankaları aracılığı ile sunulmaktadır. Yapılan çalışmalar nezdinde bilhassa kırsal kesimde yaşayıp çevresel unsurlar ışığında en olması gerektiği gibi hayvancılık faaliyetlerini yürütebilecekler için verilen hayvancılık hibe kredileri 2016 senesi için açılmıştır.

Buna nazaran önceki yıllara göre faiz miktarlarında bir dizi değişikliklere gidilmiş olup verilen kredi desteklerinin faiz miktarları bundan önceki yıla göre daha yüksek olmaktadır. Her ne şekilde olursa olsun bu kredi ürünlerini kullanmak talep eden yurttaşlarımız türlü devlet bankaları ile özel bankalar üstünden talepte bulunabilirler.

2016 senesi için cazip görülen hayvancılık kredileri küçükbaş, büyükbaş, et ve süt hayvancılığı, balık yetiştiriciliği ve aracılık üstüne verilmektedir. Çevresel şartlar başta olmak üzere kar marjı en yüksek olan hayvancılık faaliyetini yürütmek talep eden kişisel ve ticari şirketler devlet destekli hayvancılık kredilerini kullanabilirler. Ziraat Bankası başta olmak üzere hayvancılık kredisini devlet destekli olarak öteki özel bankalarda vermektedir.

Yapılması kabul edilen hayvancılık faaliyetinin ne olduğu hususunda bankanın malumat ver ilmesi ile başlayan çalışma neticesinde cazip görülen projelere anında kredi yardımı sağlamaktadır. Özel yada devlet destekli bankalar türlü adlar ismi altında hayvancılık kredilerini talepte bulunan kişisel ve ticari müşterilerine kullandırırlar.

Hayvancılık hibe kredileri 2016 senesi için kabul edilen kredi türleri ise; damızlık süt sığırcılığı kredisi, aracılık kredisi, büyükbaş süt hayvancılığı kredisi, büyükbaş besicilik kredileri, küçükbaş süt hayvancılığı kredisi, küçükbaş besicilik kredileri, damızlık düve yetiştiriciliği kredisi ve en son tavukçuluk kredisidir. Tavukçuluk kredisi hakkında olarak yalnızca tavuk değil aynı anda hindi, kaz, ördek, bıldırcın ve devekuşu yetiştirmek talep eden yurttaşlarımıza lüzumlu destek sağlanmaktadır.

Her hayvan için cazip görülen rakam değişik olup bu sayının üstüne çıkmak talep edenler banka ile irtibata geçip taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı ve bir de bankanın vermiş olduğu rakam ile talep edilen rakam içinde farklılık olması halinde koşulların aynı olması mevzubahis olacak mıdır gibi bilgilerin istenmesi icap eder.

Popüler İlgili Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Güncel İlgili Yazılar